Topp-3-örter och 1 bioflavonid för att minska inflammationer istället för antiinflammatoriska medel

Problem med antiinflammatoriska läkemedel (NSAID).

I stället för att förlita sig på NSAID läkemedel för att minska inflammationen är det viktigt att förstå och ta itu med de bakomliggande orsakerna till en kronisk inflammation. Kost- och livsstilsfaktorer är båda viktiga källor för att sänka inflammationsfrekvens och återhämta sig från inflammationsrelaterad smärta och sjukdom.

Konventionell behandling av inflammation handlar ofta om receptfria läkemedel, som icke-steroida, antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), som ibuprofen, naproxen och aspirin.

NSAID blockerar aktiviteten hos något som kallas cirkulerande immunkomplex (CIC) i din kropp. CIC är en proteinkedja som aktiveras av ditt immunsystem och orsakar smärta, svullnad och rodnad för att främja läkande.

Problemet är att NSAID påverkar alla cirkulerande immunkomplex i din kropp, inklusive de som är nödvändiga för att upprätthålla slemhinnans spänst i din mage, tarm, dina njurar och din lever. Som ett resultat kan en långvarig användning av NSAID resultera i magsår, njur- och leverskador och en läckande tarm. NSAID-användning står för 10 till 20 000 dödsfall per år i USA och många flera sjukhusinläggningar på grund av lever- och njurskador eller tarmblödning.

Den goda nyheten är att det finns några fantastiska antiinflammatoriska örter du kan använda för att bekämpa en inflammation. Nedan följer mina fyra bästa förslag på antiinflammatoriska örter och kosttillskott.

Topp-3-örter och 1 bioflavonid för att minska inflammation

Att äta en antiinflammatorisk, näringsrik kost är avgörande för att minska inflammationer och förhindra eller återhämta sig från inflammationsrelaterad smärta och sjukdom. Att använda antiinflammatoriska örter spelar en viktig roll i en antiinflammatorisk kost.

Antiinflammatoriska örter är lätta att använda i ditt kök. Du kan också hitta dem i kosttillskott för att öka din kropps förmåga att minska inflammation och reparera eventuella skador. Mina topp-fyra – favorit antiinflammatoriska örter är gurkmeja, boswellia, ingefära och rosmarin. Jag använder dem regelbundet, och när du väl lärt dig deras kraftfulla fördelar är jag säker på att du kommer att använda dem.

Gurkmeja/Curcumin

Gurkmeja är en av de mest kraftfulla antiinflammatoriska örterna. Det är en stapelvara i det indiska köket och är den främsta kryddan, som används i populära curryrätter. Den är känd för sin unika, varma och något bittra smak. Gurkmeja används för att smaksätta och färga olika livsmedel och kryddor inklusive currypulver, senap, smör och till och med ost.

Gurkmeja är inte bara en viktig del av den indiska kosten, utan den har använts i traditionell indisk och kinesisk medicin i tusentals år för sin goda inverkan på hälsan.

Gurkmeja är faktiskt en av de mest studerade kryddorna. Enbart US National Centre for Biotechnology har över 6 000 studier tillgängliga på curcumin.

Hemligheten med denna antiinflammatoriska ört ligger i dess aktiva förening, en kraftfull antioxidant, kallad curcumin. Curcumin är känt för sina medicinska egenskaper. En av dess främsta fördelar är dess förmåga att minska inflammation. Studier visar att curcumin kan minska smärta och inflammation lika bra som ibuprofen utan skadliga biverkningar. Andra studier har visat att curcumin kan förbättra inflammation hos personer med ulcerös kolit, diabetes, artros och lupus.

Ingefära

Ingefära liknar gurkmeja. De tillhör båda rhizomfamiljen, vilket innebär att de har en underjordisk stam som växer horisontellt och bildar rötter nedåt samtidigt som de växer groddar, stjälkar och blad ovan jord.

Ingefära är en kraftfull antiinflammatorisk ört som har använts i Kina och Indien som ett naturligt botemedel i 5 000 år.

Medan ingefära har över hundra olika kemiska komponenter, är gingerol dess viktigaste aktiva förening, som ger dess kraftfulla hälsofördelar.

I en forskningsstudie såg man att patienter som fick två gram ingefära hade en signifikant minskning av inflammationsmarkörer i tjocktarm, jämfört med placebogruppen. Andra studier har visat att den antiinflammatoriska örten kan minska inflammation vid artros, träningsorsakad muskelsmärta och inflammation relaterad till fetma och metabolt syndrom, det sistnämnda omfattar grava ämnesomsättningsstörningar, som hotar hälsan.

Boswellia

Boswellia är ett kraftfullt örtextrakt som kommer från trädet Boswellia serrata.

Forskning har visat att boswellia kan minska inflammation vid artros och reumatoid artrit. Den kan vara fördelaktig för att minska inflammation och hämma cancertillväxt hos cancerpatienter.

Boswellia är särskilt fördelaktig när det används i kombination med curcumin. Enligt en jämförande, randomiserad (slumpmässig fördelning av deltagarna i en studie), dubbelblind, placebokontrollerad studie på artrospatienter kan boswellia och curcumin användas tillsammans säkert och effektivt. De samverkar för att minska inflammation.

Bioflavonoider

Bioflavonoider, eller flavonoider, är en grupp växtpigment som kan ge skydd mot många sjukdomar. De är kända för sina antioxidanter, antiinflammatoriska, antivirala, anticancer och antiallergiska egenskaper. Det finns över 4000 kända bioflavonoider. En av mina favoriter är quercetin som jag älskar för deras antiinflammatoriska fördelar.

Quercetin är en flavonoid som finns i grönsaker och frukter såsom bladgrönt, broccoli, tomater och bär. Den är rik på antioxidanter, full av antiinflammatoriska fördelar och kan bekämpa skador på fria radikaler. Forskning visar att det är en kraftfull antiinflammatorisk förening som effektivt kan minska inflammation och förbättra din immunitet.

När du har en kombination av boswellia, curcumin och quercetin får du en effektiv och säker produkt mot inflammation för kroppen.

Något att tänka på

Inflammation är både viktig och fördelaktig och kan främja återhämtning från skador, infektioner och andra skadliga ämnen. Men när en inflammation blir kronisk som ett resultat av inflammatorisk kost, obalans i blodsockret, läckande tarmsyndrom, kronisk stress eller sömnbrist, kan det leda till smärta och sjukdomar.

Att ta NSAID rekommenderas ofta av sjukvårdspersonal och används regelbundet av dem som lider av kronisk inflammation och smärta. Problemet är att långvarig användning av NSAID kan resultera i magsår, njur- och leverskador och läckande tarmsyndrom.

Det finns ett bättre och mer naturligt sätt att minska en inflammation i din kropp och att skydda dig mot sjukdomar. Att äta en antiinflammatorisk, näringsrik kost är avgörande för att minska inflammation. Antiinflammatoriska örter, som curcumin, boswellia, ingefära och bioflavonoider, som quercetin är otroligt kraftfulla för att bekämpa inflammation och förbättra din hälsa.

Behövs tillskott finns här tre förslag att använda:

Aller-C

BCQ

Curcumin