Föreläsningar

Doktor Cecilia Fürst

 

Föreläsningar

Cecilia Fürst är läkare och föreläser inom den nya medicinens område. Föreläsningarna är interaktiva och ger utrymme för publikens frågor.

Allt mer forskning och teknik gör det nu möjligt att förstå hur vi kan styra oss i en friskare riktning och förflytta sjukdomar och ohälsa på framtiden. Min önskan är att göra detta tillgängligt för alla som är intresserade.
Jag har bedrivit studier i kemi vid Lunds Universitet, forskat inom diabetes, genomgått läkarutbildning med specialistexamen i allmänmedicin i Sverige, och sedan läst regenerativ medicin i Italien och utbildning för läkare från Fellowship in Functional, Metabolic and Integrative Medicine, Metabolic Medical Institute (George Washington University) och från Institute of Functional Medicine i USA.

 

Populära föreläsningar:

  • Dina gener, din kost och träning
  • Vilken är din verkliga ålder – Telomerer hur vi kan styra vårt åldrande?
  • Lever du på ett sätt som håller dig frisk och lägger liv till dina år?
  • Ny teknik – nya möjligheter
  • Dina hormoner – din hälsa – ta kontroll
  • Varför kan jag inte gå ner i vikt?

Human Genome Project slutfördes 2003. Under fjorton års tid hade en mängd internationella forskare ägnat sig åt att kartlägga den mänskliga genuppsättningen. Resultatet blev en karta med 3 miljarder DNA-bokstäver.

Sedan dess har forskarvärlden kunnat bevisa att vi faktiskt kan påverka den genkarta vi fått från våra föräldrar. Vi kommer däremot inte att få nya gener under vår livstid. Den genkarta du fått är unik för dig och liknar ingen annans.

 

Den nya medicinen
Vill du ligga i framkant?
Följ min blogg

Ta gärna chansen att lämna förslag på ämnen som jag skall skriva om eller ta upp i någon av mina nästkommande bloggtexter. Motivera och utveckla gärna ditt förslag kring ditt önskemål.