Kosttillskott

Doktor Cecilia Fürst

 

Kosttillskott

Vi kan testa dig för att ta reda på vilka kosttillskott du behöver. Du skall endast ta de kosttillskott, som du verkligen behöver. Det är viktigt att kosttillskotten är utförligt testade, både vad som avser produktinnehåll, effekt och styrka. Vital Nutrients är världsledande inom framställning av kosttillskott, dessa produkter använder vi och de säljs endast genom oss. Vital Nutrients är unika utifrån – renhet, äkthet och styrka – de håller samma kvalitet som läkemedel och kontrolleras av FDA – Food and Drug Administration, den amerikanska centralmyndigheten för läkemedelskontroll.

Kosttillskott är till för att stötta kroppens normala funktioner. Behovet av olika näringsämnen kan variera beroende på en mängd olika faktorer. Vår kropp utsätts ständigt för påverkan från miljön i form av luften vi andas, vattnet vi dricker, maten vi äter, motions- och träningsvanor, stress i vår miljö samt sjukdomstillstånd. Dessutom har varje individ specifika förutsättningar för att hantera dessa olika tillstånd. Detta gör att man kan behöva stödja kroppen för att bibehålla balansen.

Via vår webshop kan man köpa kosttillskott från en av de ledande tillverkarna i världen – Vital Nutrients – som framställer högkvalitativa kosttillskott som är baserade på den senaste teknologin i USA inom friskvårdsforskningen. Ingredienserna är källkontrollerade, testade för garanterad renhet och koncentration av respektive ämne. Detta är av stor betydelse och en viktig skillnad när man ska välja mellan bra och dåliga kosttillskott på marknaden.

Personer med olika typer av överkänslighet kan använda dessa produkter. De är fria från GMO (genetiskt modifierade organismer), kemikalier, socker, konserveringsmedel, fyllnadsmedel, bindemedel, onaturliga och konstgjorda ingredienser. De innehåller inte vete, gluten, ägg eller nötter. Det finns ett fåtal produkter som innehåller soja, detta är då klart deklarerat i innehållsförteckningen.

 

Vilka kosttillskott?

Det råder stor osäkerhet om kosttillskott och motsägelsefulla rapporter förekommer om fördelar, effektivitet och säkerhet. Detta är olyckligt, därför att för de flesta av oss, är dessa näringsämnen grundläggande och väsentliga för vår hälsa.

Låt mig förklara kort vad vitaminer och mineraler har för betydelse. De är inte läkemedel, de fungerar inte som läkemedel och de kan inte studeras som läkemedel, vilket gör att du får så mycket motsägelsefull information inte minst i media som gäller forskningen runt dessa.

Vitaminer och mineraler är livsnödvändiga komponenter i vårt biologiska system. Dessa gör att varje kemisk reaktion i kroppen fungerar. Denna kemiska reaktion kräver dessutom en katalysator (enzym) och varje katalysator har dessutom en ”hjälpare” eller cofaktor (coenzym). Vitaminer och mineraler utgör just dessa ”hjälpare”.

Utan optimala nivåer av vitaminer och mineraler fungerar inte våra biokemiska processer på ett bra sätt. Många av våra idéer som är kopplade till näringsämnen kretsar kring miniminivåer, som vi behöver och inte runt det väsentliga, nämligen optimala nivåer som ökar funktionen i vår kropp och därmed förbättrar hälsan.

Genom att se till att vi får i oss optimalt med vitaminer och mineraler hjälper det oss att bränna kalorier effektivt, vilket ger energi, hjälper oss att reglera aptiten, att minska inflammation, att reglerar stresshormoner och att hjälpa våra celler att bli mera känsliga för insulin, för att nämna några av effekterna.
Mot bakgrund av detta förstår man vilken avgörande roll vitaminer och mineraler har för vårt välbefinnande, vår förmåga att hålla oss friska och för vår hälsa.

 

Den nya medicinen
Vill du ligga i framkant?
Följ min blogg

Ta gärna chansen att lämna förslag på ämnen som jag skall skriva om eller ta upp i någon av mina nästkommande bloggtexter. Motivera och utveckla gärna ditt förslag kring ditt önskemål.