Gener

Doktor Cecilia Fürst

 

Förändra dina gener – förändra ditt liv

Bli friskare, starkare och gladare.

Det spelar ingen roll om du är ute efter att känna dig friskare, gladare, mer hälsosam, nå bättre resultat med din träning på elitnivå eller som motionär. I din genetik finns information och nycklar som kan användas för att just du skall nå dina mål.

Vi är alla olika och en del av dessa olikheter finns i våra gener.
Det finns sådant vi ser med våra ögon som exempelvis ögonfärg, men det finns också sådant vi inte ser som exempelvis hur vi använder och omsättning vår mat, hur vi gör oss av med gifter, hur väl vi svara på olika typer av träning. Vi är alla en kombination av våra gener och vår miljö och hur detta påverkar oss är unikt för varje individ.

I våra gener finns det små punkter där vi skiljer oss från varandra. Den vanligaste variationen är något som kallas SNP (uttalas SNIP), vilket är små förändringar i vårt DNA. Det är i dessa kombinationer av små förändringar som gör oss till dem vi är.
Våra gener bestämmer inte allt. De samverkar med din livsstil, miljö, matvanor, sömn och träning. Genom att veta hur just du ser ut kan du påverka vilka gener som får effekt hos dig.
Detta gör du genom livsstilen du väljer, maten du äter, det du dricker, mediciner du tar, hur du sover och vad du väljer att använda som motionsform.

Det är resultatet av den här informationen vi kan analysera. Därefter kan vi hjälpa dig att välja smarta, bra och hälsosamma lösningar anpassade just för dina specifika behov.

DNA Lifestyle

En ny möjlighet till hälsa. Ta reda på hur dina gener påverkas av din livsstil och kost. Vi kan lägga fokus på dig och förändra hur du ser på din hälsa, humör, inlärning, träning, kost och näringsämnen, avpassade för dina unika förutsättningar.
Gör en intresseanmälan på vår bokningssida så återkommer vi.

Nutrifit passar dig som vill ta kontroll över din hälsa och vill veta vilka unika behov du har när det gäller din kost och din näring, baserat på dina gener.

Nutrisport passa dig som vill förbättra dina förutsättningar när det gäller träning och vill veta vilken kost och träning som passar dina unika genetiska förutsättningar bäst.

DNA Wellness

För dig med olika hälsoproblem spelar genetiken en stor roll. Här skräddar syr vi genbedömningar efter dina önskemål, se exempel nedan.

  • Allergier
  • Astma
  • Hudproblem
  • Humör
  • Ledinflammation – Artrit/Artros/ Reumatiska sjukdomar
  • Sköldkörtel sjukdomar
  • Sömn

Varför lämna ditt liv till slumpen?

Vi hjälper dig att ta kontroll över din hälsa. Du bestämmer och vi hjälper dig.

Gör en intresseanmälan på vår bokningssida så återkommer vi.

Den nya medicinen
Vill du ligga i framkant?
Följ min blogg

Ta gärna chansen att lämna förslag på ämnen som jag skall skriva om eller ta upp i någon av mina nästkommande bloggtexter. Motivera och utveckla gärna ditt förslag kring ditt önskemål.