Telomerer

Doktor Cecilia Fürst

 

Telomerer

Telomerer är speciella strukturer som finns i slutet av alla våra kromosomer. Kromosomer är där våra gener finns. Man kan säga att telomerer är som skyddshöljet på ett skosnöre, det ser till att snöret (i vårt fall kromosomerna) inte trasslas upp. Om de trasslas upp kan vi inte använda dem. Telomererna (skyddshöjet) ser till att våra celler är stabila. De reglerar cellernas livslängd och på så sätt även din livslängd. Att behålla funktion och effekt hos telomerer är viktigt för att hålla sig frisk och för ett hälsosamt åldrande. Det är klarlagt att dina specifika behov av näringsämnen, motion, vilken stressnivå du har och hur du vilar och sover direkt påverkar längden hos dina telomerer och därmed din hälsa och livslängd.
Genom ett blodprov kan vi på vår klinik mäta längden hos dina telomerer. Med denna information kan vi följa effekten av dina aktiva val.

Vi kan med hjälp av telomertest få en viktig indikator/vägvisare på hur du åldras. Varför är detta viktigt? Därför att då går det att påverka telomerlängden och på så sätt vårt biologiska åldrande, genom att tillgodose dina specifika behov. Tveka inte. Ny teknik ger dig fantastiska möjligheter att uppnå dina hälsomål och få ett friskare liv.

Det går att mäta hur din kost, näringsstatus och träning, påverkar dina gener och telomerer. Detta kan hjälpa dig till ett friskare, aktivare liv oavsett var du startar och vilket mål du har.

Vital Medicins gen- och telomertest kan hjälpa dig att ta kontrollen över din hälsa. Du bestämmer. Vi hjälper dig.
Det är inte din ålder som har betydelse utan hur du mår i den ålder du befinner dig i. Där har du möjlighet att själv göra förändringar och leva på ett sätt som håller dig friskare och ger dig ett bättre liv.

Du som tränar kan använda detta test för att bedöma om det du gör är bra för ditt system och följa dina framsteg genom att ta upprepade telomertest med intervall.

Vi kan hjälpa dig påverka de processer som påverkar dina gener och telomerer:

  • Kost
  • Livsstil
  • Näringsstatus – brister på viktiga mikronäringsämnen
  • Inflammation
  • Oxidativ stress – giftiga ämnen som bildas i kroppen

Vi arbetar tillsammans med dig för att göra just de förändringar du behöver när det gäller näring, kost och livsstilsanpassningar. Mikronäringsämnen bidrar till alla aspekter av människans hälsa och du får dem via din kost och kosttillskott.

Vi har även som enda företag i Norden möjlighet att erbjuda TA-65, läs mer på vitalmedicin,
vilket aktivt kan förlänga dina telomerer och påverka ditt hälsotillstånd på ett positivt sätt.
Vill du veta mer om dig själv?
Gör en intresseanmälan, utan att binda dig för någonting.

Se på sidan Vitalmedicin.se

 

 

Den nya medicinen
Vill du ligga i framkant?
Följ min blogg

Ta gärna chansen att lämna förslag på ämnen som jag skall skriva om eller ta upp i någon av mina nästkommande bloggtexter. Motivera och utveckla gärna ditt förslag kring ditt önskemål.