Gör 2024 till ett år av hälsa och energi

Varför vill jag förbränna viceralt fett?
Visceralt fett är fett som sveper runt dina bukorgan djupt inne i din kropp. Du kan inte alltid känna eller se det. Faktum är att du kan ha en ganska platt mage och fortfarande ha visceralt fett. Det kallas ibland TOFI, eller ”tunt yttre fett inuti.”
För mycket av alla typer av kroppsfett är dåligt för din hälsa. Men jämfört med fettet som ligger precis under din hud (subkutant fett), är det viscerala fettet farligare och ökar din risk för allvarliga medicinska problem. Hjärtsjukdomar, Alzheimers, typ 2-diabetes, stroke och högt kolesterol är några av de tillstånd som är starkt kopplade till för mycket fett i din bål.
Forskning har visat att visceralt fett gör mer av vissa proteiner som inflammerar din kropps vävnader och organ och gör dina blodkärl tilltäppta, vilket försvårar cirkulation av blod till kroppens alla organ. Det kan få ditt blodtryck att stiga och orsaka andra problem.

Vad kan du göra för att öka förbränningen och minska det farliga fettet?
Fortsätt röra på dig. Träning kan hjälpa dig att förbränna både visceralt fett och subkutant fett som du kan se och nypa tag i. Om du går ner i vikt genom kosten kan träning hjälpa dig att hålla den. Varje del hjälper. Gå på promenader efter middagen. Ta trappan. Cykla istället för att köra. Sikta på minst 30 minuter av denna typ av måttlig aerob träning varje dag.
Det är också viktigt att behålla och bygga upp sina muskler. Träna med vikter, träna motstånd som armhävningar och sit-ups, eller träna yoga.
Det går också att ta hjälp av vissa tillskott i kombination med kost och träning för att ytterligare öka det som kallas termogenes det vill säga vår förmåga att förbränna fett.
En av dessa produkter är Thermo-EFx™.
Thermo-EFx™ är designad för att öka termogenes (kroppens förmåga att bränna kalorier) och hälsosam viktminskning utan att orsaka några stimulantia-associerade biverkningar som ofta ses med andra viktminskningsprodukter. Bitterapelsinextrakt (Naringin) har visats öka termogenesen och basal ämnesomsättning i olika studier. Naringin och grönt teextrakt ger ytterligare termogent stöd till denna produkt.

Vi behöver Energi för att göra förändring
Ibland kan det vara svårt att få energi för att genomföra den förändring man önskar. Då kan man ta hjälp av tillskott som innehåller örter och stödämnen som ger ökad fysisk och mental ork. En av mina favorittillskott för detta är Energy Plus. Om jag vaknar och känner mig trött och omotiverad tar jag 1 eller 2 kapslar av denna innan min morgonpromenad med min hund. Om jag känner att jag får en energidip på eftermiddagen tar jag även 1 extra kapsel, dock inte inom 5 timmar innan jag skall gå till sängs för då kan jag vara för pigg för att sova.

En bra tarmflora hjälper dig att hålla dig frisk och få kontroll på ämnesomsättningen

Acidophilus Bifidobacter FOS

En kollega till mig som är verksam i USA – Michelle Pearlman MD – är gastroenterolog (mag-tarmspecialist) och specialist inom fetmamedicin, säger: ”Tarmfloran består av en gemenskap av mikroorganismer som finns i vår tarm och spelar en avgörande roll för att påverka flera aspekter av vår hälsa, inklusive tarmpermeabilitet (läckage över tarmytan), fettförbränning, aptitreglering, sockerbalans och inflammation.”
Vi vet att en frisk tarm är viktig eftersom den påverkar hela kroppen och kan till och med förändra ämnesomsättningen. Ett enkelt sätt att hjälpa sig själv att skapa en bra balans är med tillskott av goda tarmbakterier i kombination med FOS, en speciell form av oligosackarid. Den fungera som ett prebiotikum (mat för dina tarmbakterier) och kan erbjuda ett brett utstöd med många hälsofördelar, inklusive ett starkare immunförsvar, minskad aptit och förbättrad tarmhälsa.

Sömn nödvändig för en effektiv ämnesomsättning och viktkontroll
Phosphatidylserine är ett fantastiskt ämne med många olika effekter i kroppen. Den förbättrar sömnkvaliteten genom att skapa ett avslappnat lugnt tillstånd, sänker kortisolnivåer vilket kan bidra till bättre sömn.
Högre kortisolnivåer är kopplade till bukfetma. Eftersom phosphatidylserine minskar kortisolnivåerna i kroppen, minskar det också kroppens benägenhet att lagra fett runt magen och hjälper därmed till att minska bukfettet.
Utöver detta har phosphatidylserine visat sig ha fantastiska effekter på minnesfunktioner och vår förmåga att ta till oss ny kunskap. Den fungerar både på unga och äldre personer.
Detta är en produkt jag själv använder när sömnen försämras eller jag behöver öka fokus.
Förutom att använda tillskott med phosphatidylserine kan justering av din sömnmiljö och nattliga vanor hjälpa dig att uppnå en bättre nattsömn genom att:

• Inte äta efter klocka 20.00
• Hålla temperaturen i ditt sovrum runt 18 grader
• Ha mörkläggningsgardiner
• Minska koffeinintaget på eftermiddagen
• Träna dagligen , helst på morgonen
• Undvika blått ljus från tv, mobiltelefoner eller datorskärmar senast 2 timmar före läggdags
• Ha en nattlig rutin som dämpar belysningen
• Läsa och ta en dusch

Vital Medicin