ProVeg är en favorit och en kraftfull, högkvalitativ proteinkälla. Den är hypoallergen vilket gör den till ett säkert val för personer som har matkänslighet eller allergier. Den kan användas av alla som önskar ett extra tillskott av protein. Produkten är ekologisk, lätt att blanda i din egen favoritsmoothie.
ProVeg är en utmärkt källa till de essentiella aminosyrorna leucin, isoleucin och valin.
Dessa aminosyror, allmänt kända som grenade aminosyror eller BCAA, spelar en viktig roll i muskelproteinsyntesen.
Forskningsstudier har visat att just innehållet i ProVeg ledde till en större ökning av bicepsmuskeltjockleken än vassleprotein, i kombination med styrketräning.
ProVeg är därför bra att använda innan och efter träning.
Eftersom muskler förbränner mer kalorier än fett, kan ökad muskelmassa hjälpa kvinnor och män att öka sin ämnesomsättning och gå ner i vikt.
Det kan vara svårt att få i sig tillräcklig mängd av protein via kosten och då är det utmärkt att använda denna som ett stöd till den vanliga kosten.
ProVeg kan hjälpa till att minska hunger och hålla dig nöjd mellan måltiderna. Faktum är att proteinet i ProVeg visade sig vara mer effektivt för att minska hunger och öka mättnad hos överviktiga vuxna än vassleprotein.
Det är också en utmärkt källa till grenkedjiga aminosyror, särskilt arginin – som främjar ett hälsosamt blodflöde och hjärthälsa.
ProVeg är naturligt veganskt, glutenfritt, mejerifritt och innehåller inte några av de åtta främsta livsmedelsallergenerna – jordnötter, trädnötter, ägg, fisk, skaldjur, komjölk, vete och soja.
Därför fungerar det i kombination med nästan vilken kost som helst.

Hälsofördelar med ProVeg
Utöver att vara en bra källa till protein har den andra hälsofördelar.

Bygger upp muskelmassa
Studier visar att den kan hjälpa till att bygga muskler när det kombineras med styrketräning.
I en 12-veckors studie fick styrketränande män som konsumerade 50 gram ProVeg per dag samma mängd muskler som de som tog vassleprotein.
Detta tyder på att ProVeg är lika effektivt för att bygga muskelmassa som vanligare mejeribaserade proteinpulver. Mejeribaserade proteinpulver kan ha negativa effekter på mag- tarmkanalen.

Håller dig mätt
Forskning har visat att protein hjälper människor att känna sig mättare längre än kolhydrater eller fett. Detta innebär att kost med hög proteinhalt kan minska det totala kaloriintaget och leda till gradvis viktminskning över tid.
ProVeg erbjuder ett enkelt sätt att lägga till protein i din kost och dra nytta av dessa fördelarForskning visade att 20 gram av ProVeg som togs 30 minuter innan man åt en pizza minskade det genomsnittliga antalet kalorier som konsumerades med ungefär 12 %.

Bra för hjärthälsa
Forskning visade att just innehållet i ProVeg kan minska några av riskfaktorerna för hjärtsjukdomar, likväl som förhöjt kolesterol och högt blodtryck.

ProVeg 524 gr med vaniljsmak