Åter i lager!

Vid det här laget har du säkert hört att fiskolja är avgörande för ett hälsosamt hjärta, hjärna, immunsystem, ögon och leder, hormonell balans och gott humör.

Det är viktigt att välja ”rätt typ” av fiskoljetillskott.

Så, vad är ”rätt typ”?

Här är de tre viktiga frågorna du behöver ställa dig?

 #1. Har produkten tillräckligt med essentiell DHA?

Både EPA- och DHA-fettsyrorna i Omega-3 är viktiga, men DHA är den viktigaste, åtminstone när det kommer till vissa hälsofördelar som hjärnans hälsa. Men när du tittar på typiska fiskolja/krillolja/alg/Omega-3-tillskott ser du att vissa ger betydligt mer EPA och inte tillräckligt med DHA.

I allmänhet överstiger DHA EPA med 5 till 30 gånger i de flesta vävnader i din kropp. Faktum är att DHA är den mest dominerande fettsyran i hjärnan och ögonvävnaden, där den är flera hundra gånger mer förekommande än EPA.

I en forskningsstudie publicerad i American Journal of Clinical Nutrition visade sig DHA förbättra både minne och reaktionstid. DHA har visat sig höja nivåerna av neurotrofisk faktor (BDNF), en mycket viktig tillväxtfaktor för hjärnan och centrala nervsystemet som dessutom spelar en nyckelroll i kognitiv funktion, humör och mental hälsa.

DHA kan också vara effektivare än EPA för att förbättra markörer för hjärthälsa och ny forskning som publicerats i British Journal of Nutrition visar att DHA verkar vara överlägsen EPA när det gäller att främja ett hälsosamt inflammatoriskt svar.

#2. Är produkten stabil?

Omega-3-fettsyror (som DHA och EPA) är fleromättade fetter som är mycket känsliga för oxidation, vilket uppstår när omättade fetter utsätts för syre, värme och ljus. Detta leder till produktion av fria radikaler och skadliga föreningar. Här är tillverkningsprocessen mycket viktig.

#3. Har produkten testats av 3:e part, det vill säga oberoende laboratorier och fler än ett?

För att säkerställa effektivitet hos Omega-3 vad gäller innehåll av DHA och EPA, måste färdigprodukten kontrolleras så den innehåller den mängd som påstås i innehållsdeklarationen.
Detta gäller även algbaserade produkter.

Det är viktigt att alla Omega-3-tillskott testas för härskning och olika föroreningar, som PCB, dioxiner, furaner och tungmetaller som kvicksilver. Detta gäller även algbaserade produkter.

Tyvärr är det så med många Omega-3-tillskott, att svaret på frågorna ovan ofta är ”NEJ” på en eller flera av frågorna.
Välj då bort produkten för den kan göra mer skada än nytta.

När det gäller Fish Oil 700 från Vital Nutrients är svaret ”JA” på alla ovanstående frågor, därför har vi valt att använda Vital Nutrients Omega-3 produkter.

Lite fakta om fiskolja

Forskning visar att fiskolja också kan vara DET mest effektiva sättet att få din hud, naglar och hår att se friskt och hälsosamt ut.

MEN, det finns viktiga fakta att känna till innan du väljer någon typ av fiskolja.

För det första är Omega-3 en familj av mycket hälsosamma fettsyror som inkluderar EPA och den ännu viktigare DHA.

Dessa Omega-3 fettsyror är avgörande för din hälsa på många sätt, som att stödja ett hälsosamt inflammationssvar, vilket är avgörande eftersom ohälsosamma nivåer av inflammation leder till många allvarliga hälsoproblem.

Kroppen kan inte producera Omega-3 på egen hand, så du måste få i dig dem via kosten.

Våra förfäder åt mycket av dessa livsmedel, men de flesta människor idag får FÖR LITE av dessa livsmedel och därför inte tillräckligt med Omega-3 för att bidra tillräckligt med alla nödvändiga fördelarna.
Samtidigt, på grund av moderna kostvanor, konsumerar många människor idag ALLT FÖR MYCKET av en annan typ av fettsyra som kallas Omega-6.

I för stora mängder är dessa Omega-6 fettsyror proinflammatoriska, det vill säga de orsakar inflammation, vilket kan påverka hälsan på många olika sätt, till exempel ökad risk för hjärtkärlsjukdom, diabetes, ledinflammation och hudproblem bland annat.

Det stora hälsoproblemet idag är att balansen mellan Omega-6 och Omega-3.

Faktum är att den typiska västerländska kosten idag har ett förhållande mellan Omega-6 och Omega-3 på cirka 15 till 1. Förhållandet borde vara närmare 4 till 1!

Med andra ord, många människor får INTE tillräckligt med Omega-3…

…Och de betalar ett högt pris när det gäller deras egen hälsa.

10 tecken på att du kanske inte har tillräckligt med Omega-3:

1) Torr hud och fläckar på huden.

2) Torrt hår och/eller mjäll

3) Sköra naglar

4) Torra ögon

5) Problem med att fokusera eller att koncentrera sig

6) Irritabilitet

7) Humörsvängningar

8) Trötthet och låg energi

9) Dålig och otillfredsställande sömn

10) Ledbesvär

Köp Fish Oil 700

Vital Medicin Dr Ceciia Fürst