Dina ögon är komplexa organ som behöver många olika vitaminer och näringsämnen för att fungera på ett tillfredsställande sätt.

Vanliga tillstånd som kan drabba ögonen är:

Åldersrelaterat besvär med grumlig syn (starr).
Åldersförändringar i gula fläcken (makuladegeneration).
Grön starr (glaukom).
Skador till följd av diabetes.
Torra ögonsyndrom. Ett tillstånd som kännetecknas av otillräcklig tårvätska.

Även om en mängd olika faktorer orsakar dessa tillstånd, har näring en inverkan på alla.
OcuForce™ är ett unikt och heltäckande stöd för ögonens funktion och hälsa.
Utöver de vanliga ingredienserna som tillskott för ögonen innehåller har OcuForce™ ett brett näringsstöd för alla av ögats funktioner.

Ocuforce

Läs vidare om du är intresserad av mer detaljer.
Forskningsstudier på människor har visat att dessa näringsämnen främjar hälsosam syn och funktion hos näthinnan. Nedan finns en förklaring av dessa näringsämnens funktioner.
Lutein och zeaxantin kan hjälpa till att stödja mängden av pigmentet i gula fläcken i ögat. De är de enda karotenoiderna som finns i gula fläcken. Gula fläcken har den högsta koncentrationen av karotenoider i kroppen. Karotenoider är ett slags pigment som finns hos vissa växter och de har en skyddande och stödjande effekt för vår syn.
Blåbär innehåller fenoliska antocyanidinpigment. Dessa är viktiga för ögon- och kärlvävnader. De stödjer en hälsosam blodtillförsel till näthinnan och skyddar kärlväggar och mikrocirkulation i ögonen.
Folat och vitamin B12 i sin naturliga form som finns i OcuForce™ kan hjälpa till att stödja normal homocystein omsättning. Förhöjda nivåer av homocystein är bland annat kopplat till utvecklingen av åldersrelaterade besvär med åderförkalkning och försämrad funktion av ögats mikrocirkulation.

Ginkgo biloba stödjer normalt blodflöde och synfunktion.

Zink har en avgörande roll för immunsystemets funktion och hälsa. Zink finns i hög koncentration inom ögats näthinna.
När det kommer till Curcumin, quercetin, taurin, N-acetyl-cystein och liponsyra främjar dessa normal ögonhälsa och funktion genom att stödja avgiftning och minska inflammation.
Vitamin A, C,och E, tillsammans med zink balanserar kroppens inflammatoriska respons och motverkar skada från friaradikaler skadliga ämnen som bildas i kroppen.

vitalakosttillskott

vitalmedicin Dr Cecilia Fürst