Letar du efter ett naturligt sätt att motverka daglig stress
och få en känsla av lugn?
Då kan Adaptogener vara svaret.

Ingen ifrågasätter att stress kan påverka ditt psykiska och fysiska välbefinnande. Vi har alla varit där.
Deadlines, fullspäckade scheman och känslan av överbelastning kan orsaka omedelbar stress. Andra dagliga stressfaktorer som sömnbrist, brist på aktivitet och exponering för gifter kan alla ha korta och långsiktiga effekter på din hälsa.

Letar du efter ett naturligt sätt att stödja ditt dagliga välbefinnande och en känsla av lugn? Då kan adaptogener vara svaret.
Adaptogener är ett naturligt alternativ för att stödja din kropps reaktion på vardaglig stress. I slutändan hjälper de din kropp att behålla balansen och ökar din motståndskraft mot skadlig stress.

Vad är adaptogener?

Adaptogener är växter och örter som kan stödja din kropps anpassning till dagliga fysiska, mentala och miljömässiga påfrestningar.
De tre huvudsakliga egenskaperna hos en adaptogen ört är:

• Att stödja kroppens förmåga att hantera stress
• Att hjälpa kroppen att upprätthålla ett tillstånd av balans
• Att vara giftfri vid normala doser
Det finns vetenskapliga studier som visar på deras fördelar.

Syftet med adaptogener
En nyligen genomförd undersökning visade att 40 procent av oss känner oro eller stress i vardagen. Adaptogener kan hjälpa din kropp att effektivt klara vardagens krav. De kan erbjuda en känsla av lugn samtidigt som de naturligt stöder hälsosamma energinivåer.

Låter för bra för att vara sant? Enligt forskning om adaptogener kan de faktiskt vara så bra som de låter.
Hur fungerar adaptogener?
Adaptogener är mest kända för sin förmåga att stödja en hälsosam stressrespons. De gör detta genom att hjälpa till att reglera din stressrespons. Det är hypofysen som förmedlar signalerna till binjurarna som i sin tur producerar stresshormonerna och frisätter till kroppen.
Binjurestressresponsen låter mer komplicerad än den är. Här är vad du behöver veta:
• Din kropps stressresponssystem är intimt kopplat till dina binjurar. Dessa små organ sitter ovanpå dina njurar.
• Binjurarna utsöndrar nästan 50 olika hormoner, inklusive adrenalin och kortisol. Dessa två hormoner hjälper till att reglera din kropps reaktion på stress.
• När din kropp är under stress frigör binjurarna större mängder kortisol. I vår hektiska, snabba livsstil är många människor överbelastade av arbets-, ekonomi- och familjeansvar. Det kan leda till kontinuerlig stress och binjurar som sällan får en paus.
• Med tiden kan exponering för kronisk stress leda till ett tillstånd som kallas ”binjuretrötthet”. Detta inträffar när binjurarna har svårt att fungerar på optimala nivåer och vid rätt tidpunkter på dygnet. Om du känner dig trött, utsliten eller utmattad är det dags att kanske prova adaptogener.

11 tecken på kronisk stress och försämrat svar från binjurarna.
När din hormonella reaktion på stress är otillräcklig kan det få oönskade konsekvenser:

1. Problem att balansera blodsocker
2. Koncentrationssvårigheter
3. Sömnproblem
4. Matsmältningsbesvär
5. Trötthet
6. Ökat sug på mat och snabba kolhydrater
7. Försvagat immunförsvar
8. Förhöjt blodtryck och kolesterol
9. Hormonella obalanser
10. Irritabilitet
11. Viktuppgång

Om dessa låter bekanta, oroa dig inte – det finns hopp! Adaptogener hjälper till att reglera dina binjurarnas reaktioner på stress i din vardag.
Målet med att ta adaptogener är att hjälpa din kropp att upprätthålla ett stabilt tillstånd av balans vid belastning och stress.
Adaptogener fungerar genom att reglera kemiska reaktioner och kortisolnivåer i din kropp för att upprätthålla normal balans.
Med andra ord hjälper adaptogener till att stödja balans och korrekta kortisolnivåer. Detta gäller oavsett om du är i ett tillstånd av trötthet, utmattning eller inre oro.
Nedanstående preparat relaterade till resonemang ovan:

Adrenoton 90 kapslar

Energy Plus

Rhodiola Rosea

Astragalus Root Extract

L-Theanine

Trigandha

Vital Medicin