Astaxanthin är en unik antioxidant som ger fisk och skaldjur dess rosa färg. Astaxanthin är känt för att kraftfullt förbättra hjärnans funktion, ögonhälsa, immunitet och ledfunktion bland annat.

I studier har man sett att den är 6000 gånger mer kraftfull än C-vitamin, när det gäller att skydda mot oxidanter (ämnen som orsakar skada på organ, celler och DNA).
Man har även kallat Astaxanthin ett fantastisk anti-aging tillskott eftersom den motverkar och minskar rynkor.

5 anledningar att använda astaxanthin enligt forskningsstudier:

• Förbättrar idrottsprestation
• Anti-inflammatorisk
• Minskar rynkor och solskador
• Boostar immunförsvaret
• Skyddar hjärnan och ögonen mot cellskador

Astaxanthin har den unika förmågan att passera blod-hjärnbarriären och blod-retinalbarriären (till ögonen) medan de flesta karotenoider inte gör det. Detta hjälper till att skydda hjärnan och ögonen från inflammatoriska skador och minskar risken för blindhet, grå starr, makuladegeneration (förändringar i gula fläcken på ögats näthinna), demens, Alzheimers sjukdom och andra neurologiska sjukdomar.
Astaxanthin förbättrar därutöver återhämtningstiden vid träning.

Astaxanthin är ett av de bästa kosttillskotten för idrottare och individer som har en aktiv livsstil. Det är känt för att öka den totala styrkan och uthålligheten. Studier har visat att det har en gynnsam effekt på muskelskador och förmågan att buffra oxidativ stress hos idrottare. Denna effekt visade sig minska återhämtningstiden och minimera led- och muskelömhet efter ett utmanande träningspass.
Ett optimalt intag av astaxanthin verkar vara cirka 4-8 mg/dag. Detta motsvarar 230 gram vild Alaska rosa lax (finns inte i odlad lax). De flesta individer kan inte konsumera denna mängd vild lax dagligen och därför rekommenderas tillskott. Detta är ett utmärkt kosttillskott att använda.

Tänk på att alla tillskott inte är tillverkade på samma sätt. De måste kontrolleras och mätas för att vara tillförlitliga. Välj kvalitet om du vill använda tillskott. Våra tillskott är från de företag som har de strängaste reglerna.

Astaxanthin ett supertillskott – en unik antioxidant